U vertrekt op vakantie
Voor informatie in verband met vereiste testen en richtlijnen per land kunt u terecht op de website van de FOD Buitenlandse Zaken, diplomatie.belgium.be of  www.reopen-eu.be. Raadpleeg voor vertrek best steeds deze websites. Indien  u met een reisbureau geboekt heeft kan u daar ook terecht voor info.

Vanaf maandag 28 juni  kan u automatisch een testcode voor een reistest aanmaken via www.mijngezondheid.be. De voorwaarde hiervoor is dat je nog niet de kans kreeg om je volledig te laten vaccineren en een geldig vaccinatiecertificaat te bekomen. Deze activatiecode is 10 dagen geldig. Voldoe je niet aan de voorwaarden voor een gratis test? Dan kan je op dezelfde manier een betalende activatiecode aanvragen. Deze code is 30 dagen geldig. Je zal dan moeten betalen op het moment van de afname van de test.  Bij problemen kan uw huisarts steeds een e-form aanmaken voor vertrek buitenlandse reizen, dit e-form is ook betalend. U kan hiervoor ten vroegste 14 dagen voor uw vertrek contact opnemen met de huisarts.

Voor een PCR test kan u terecht in verschillende testcentra enkel met een geldige activatiecode. Deze centra testen ook in het weekend. Opgelet: testen bij een testcentra is steeds op afspraak die online dient te gebeuren!


Hoe een afspraak maken in het testcentrum Campus Blairon:

U kan een afspraak maken via www.mijngezondheid.be. U heeft hiervoor wel de testcode nodig die u heeft aangemaakt voor de reistest, of de CTPC code die u vanonder op het e-form van de huisarts kan terugvinden.
U voert de volgende stappen uit:

  • Op mijn gezondheid.be links op “maak een afspraak voor een test met activatiecode”klikken
  • Daarna CTPC code, vragenlijst en persoonsgegevens invullen
  • Tijdslot kiezen


Wat als alle afspraken opgevuld zijn?
U kunt ook bij de volgende testcentra terecht:

AZ Turnhout via www.azturnhout.be

Centrum Medische Analyse via www.cma.be


Hoe een attest bekomen?
De attesten worden u bezorgd via de testcentra, niet via de huisarts!
Tot 1 juli: via mijngezondheid.be of gegevens doormailen naar eb.tuohnrutza@obalhcsinilk
Vanaf 1 juli: via Europees COVID certificaat
Dit COVID certificaat kan u downloaden op

   - Mijngezondheid.be
   - Via app covidsafe.be
   - Myhealthvieuwer.be

Voor een bewijs van vaccinatie: om vaccins te raadplegen + lotnummers kun je terecht op www.vlaanderen.be/vaccinatiekaart of mynexuzhealth op pc of smartphone.
Huisdokter: gelieve enkel voor het aanmaken van het e-form uw huisarts te contacteren. Dit e-form is 14 dagen geldig! Wij zijn enkel verantwoordelijk voor de aanmaak van het e-form, niet als het resultaat van de test niet tijdig gekend is! Wij hebben hier geen invloed op. De doorlooptijd voor de analyses bij de labo’ rekenen 24 à 36 uur om je resultaat te ontvangen.