U vertrekt op vakantie

Voor informatie in verband met vereiste testen en richtlijnen per land kunt u terecht op de website: diplomatie.belgium.be. Indienu met een reisbureau geboekt heeft kan u daar ook terecht voor info.


Vanaf 1 juli kan u automatisch een testcode voor een reistest aanmaken via www.mijngezondheid.be. Bij problemen kan uw huisarts steeds een e-form aanmaken voor vertrek buitenlandse reizen. U kan hiervoor ten vroegste 14 dagen voor uw vertrek contact opnemen met de huisarts.
Voor een PCR test kan u terecht in verschillende testcentra enkel met een geldige CTPC code. Deze centra testen ook in het weekend. Opgelet: testen bij het testcentrum Blairon in Turnhout kan vanaf heden enkel op afspraak!


Hoe een afspraak maken in het testcentrum Blairon:

U kan een afspraak maken via www.mijngezondheid.be. U heeft hiervoor wel de testcode nodig die u heeft aangemaakt voor de reistest, of de CTPC code die u vanonder op het e-form van de huisarts kan terugvinden.
U voert de volgende stappen uit:

  • Op mijn gezondheid.be links op “maak een afspraak voor een test met activatiecode”klikken
  • Daarna CTPC code, vragenlijst en persoonsgegevens invullen
  • Tijdslot kiezen


Wat als alle afspraken opgevuld zijn?
U kan de dag erna een afspraak boeken of uitwijken naar AZT, CMA…


Hoe een attest bekomen?
De attesten worden u bezorgd via de testcentra, niet via de huisarts!
Tot 1 juli: via mijngezondheid.be of gegevens doormailen naar eb.tuohnrutza@obalhcsinilk
Vanaf 1 juli: via Europees COVID certificaat
Dit COVID certificaat kan u downloaden op
Voor een bewijs van vaccinatie: om vaccins te raadplegen + lotnummers kun je terecht op www.vlaanderen.be/vaccinatiekaart of mynexuzhealth op pc of smartphone.
Huisdokter: gelieve enkel voor het aanmaken van het e-form uw huisarts te contacteren. Dit e-form is 14 dagen geldig! Wij zijn enkel verantwoordelijk voor de aanmaak van het e-form, niet als het resultaat van de test niet tijdig gekend is! Wij hebben hier geen invloed op.